Transitie

Als uw kind ouder wordt, mag hij steeds meer zelf meebeslissen over behandelingen. Hoe dat precies zit leest u hier: www.jadokterneedokter.nl, en voor meer informatie: www.kindenziekenhuis.nl.

Vanaf de leeftijd van 16-18 jaar gaat uw kind over naar de volwassenenzorg. De kinderorthopeed en kinderarts van het expertisecentrum vatten de behandeling in de kindertijd samen en dragen de zorg voor uw kind over aan de orthopeed voor volwassenenzorg.

Het is belangrijk om ruim voor de 18e verjaardag te beginnen met deze overdracht.

Vanaf ongeveer 15 jaar krijgt een kind daarom al te maken met de overgang van de kindzorg naar de volwassenenzorg. Uw kind leert steeds meer regie te nemen over zijn eigen zorg. Het hele proces heet transitie of overgangsperiode.

U en uw tiener kunnen nuttige informatie hierover vinden bij bij Kind & Ziekenhuis. Ook op de websites www.opeigenbenen.nu en www.goodbyekinderarts.nl is veel informatie te vinden.

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stel deze vraag dan aan de specialisten van het expertisenetwerk via het contactformulier. Zij helpen u graag.

Stel een vraag
Weet u wat u moet doen in een spoedsituatie?
Wat te doen bij spoed