Hoe is de follow-up geregeld?

De behandeling en follow-up van kinderen en volwassenen met OI is per patiënt verschillend. Patiënten met ernstige OI zijn meestal onder behandeling van meerdere specialisten en zij komen meestal ook voor de vervolgafspraken in een van de centra. De multidisciplinaire (expertise)teams beschikken over een coördinator.

De meeste zorg voor de OI-patiënt met milde afwijkingen kan vaak in de woonregio plaatsvinden. De behandelaar is dan bijvoorbeeld een kinderarts of voor volwassenen de orthopeed in een ziekenhuis dichtbij. Denk ook aan behandeling en begeleiding in een revalidatiecentrum in de buurt.

Het is wenselijk dat de hoofdbehandelaar (bijvoorbeeld de kinderarts of orthopeed) in het regionale ziekenhuis deze lokale zorg coördineert. Die kan zo nodig advies van het multidisciplinair team van één van de gespecialiseerde expertisecentra vragen.  Ook kan de patiënt een jaarlijkse controle op het spreekuur van deze expertiseteams afspreken.

Andere veelgestelde vragen

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stel deze vraag dan aan de specialisten van het expertisenetwerk via het contactformulier. Zij helpen u graag.

Stel een vraag
Weet u wat u moet doen in een spoedsituatie?
Wat te doen bij spoed