Waar moeten we rekening mee houden bij een kinderwens?

Bij een kinderwens kan de (huis)arts of de behandelend arts in het expertisecentrum doorverwijzen naar het preconceptie-spreekuur in een academisch ziekenhuis. Bij een dergelijk spreekuur komen verschillende aspecten aan bod. Bij vrouwen met OI wordt door de verschillende zorgverleners in overleg met u beoordeeld of een zwangerschap verantwoord is en zo ja op welke wijze een zwangerschap en bevalling het beste begeleid kunnen worden Tijdens de zwangerschap kan in het expertisecentrum een geavanceerd echo-onderzoek worden gedaan. Daarnaast kan worden nagegaan of genetisch onderzoek is verricht of dat dit onderzoek alsnog moet worden ingezet. Hiermee kan de kans op herhaling van de ziekte bij een kind worden bepaald. 

Via Lotgenotencontact is het vaak mogelijk ervaringen uit te wisselen met andere ouders die zelf geboren zijn met OI. Zie patiëntenorganisatie VOI.

Lees meer bij

Andere veelgestelde vragen

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stel deze vraag dan aan de specialisten van het expertisenetwerk via het contactformulier. Zij helpen u graag.

Stel een vraag
Weet u wat u moet doen in een spoedsituatie?
Wat te doen bij spoed